فاین آرت به زبان ساده و جامع

سحر تاج ور
توسط سحر تاج ور 2.6k بار دیده شده
8 دقیقه زمان مطالعه

فاین آرت به زبان ساده و جامع

فاین آرت :عکاسی هنرهای زیبا در بین هنرمندان عکاس،معروف به عکاسی خلاقانه و هنری است. عکاسی که اشاره به دید خلاقانه هنرمند عکاس دارد. عکاسی خلاقانه در مقایسه با عکاسی خبری و اجتماعی، یک چیدمان، ترکیب بندی، انتخاب یک فضا با دیدی خاص و یک خلق هنرمندانه با ابزار عکاسی است البته میتواند خارج از وسایل عکاسی و راه کار های ادیت هم باشد.

فاین آرت به زبان ساده و جامع
عکاسی فاین آرت با نامهای دیگری مانند Art Photography یا Artistic Photography هم شنیده شده اند ، هدف اصلی و قالب این شاخه نشان دادن و بیان حس شخص هنرمند و صحبت از حس درونی هنرمند هست، ناراحتی ، خوشحالی ، درون گرا بودن، عصبی بودن ، هنرمند در فاین ارت با توجه به هنر خودش به راحتی میتواند این حس ها رو که قطعا باید مربوط به خودشباشد را به تصویر بکشد ، در واقع نشان دهنده دیدگاه فرد به دنیا و جامعه و اتفاقات دور اطراف هنرمند است که بسیار فکر شده و دقیق برنامه ریزی میشود …

فاین آرت به زبان ساده و جامع

در این رشته از هنر عکاسی ما کاملا مخالف دیگر رشته های عکاسی هستیم ، به طور مثال متفاوت با عکاسی های صنعتی و فشن و بیوتی و …. در فاین ارت کاملا متفاوت با دیگر رشته ها ما اصلا یه سلیقه بیننده ها سر کار نداریم و مستقیم به خود هنرمند وصل میشویم، می توانیم بگوییم که جز دسته های خاص هستند و ممکن هست که باب میل مردم عام قرار نگیرند ، هرچند بسیار هنر جالب و دنیای بسیار بزرگی پشت تک تک گزینه های داخل کادر قرار دارد ،
این شاخه عکاسی مطمئنا با برخی شاخه‌های دیگر هم پوشانی دارد مانند عکاسی منظره، عکاسی پرتره و….

فاین آرت به زبان ساده و جامع
در مورد عکاسی منظره و طبیعت هنرمند می تواند بر اساس نیازش از هر وسیله‌ای مانند ادیتهای خاص استفاده کند یا استفاده از اجسام خارجی و هر چیزی که به نشان دادن حس درونی هنرمند به صورت خاص کمک کند و بتواند بیننده را راحت با حس درونی خودش آشنا کند اگر هدف فقط فاین ارت باشد نه لند اسکیپ ، فاین ارت عملا یک شاخه جدا از سایر شاخه های عکاسی نیست و هر هنرمند می تواند که در مسیر کاری خودش از آن استفاده کند ولی میزان سختی و آسانی نشستن روی عکس کاملا به هنره فرد بستگی دارد ، مانند عکاسی از حشرات و یا ماکرو گرافی …
موضوع مهم دیگر در مورد عکسهای فاین آرت، امکان تهیه چاپ با اندازه های مناسب و اغلب بزرگ از آنهاست.

به عبارت بهتروقتی شما عکسی را به عنوان فاین آرت عرضه می‌کنید، باید از لحاظ تکنیکی امکان تهیه چاپ مناسب از آن وجود داشته باشد
در عکاسی فاین ارت هر چیزی که مورد استفاده هنرمند در کادر قرار میگیرد دارای نشانه های خاص و معنی بسیار زیادیست،
به طور مثال شما با شنیدن نام نخ و سوزن چه چیزی در ذهنتان به تصویر کشیده میشود ؟ معنای این دو کلمه و کارایی آن در زندگیتان چیست؟ وقتی هنرمندی از این المان ها در عکس استفاده کند میخواهد معنی آن را به بیننده بفهماند…
فاین ارت میتواند در تمامی شاخه های عکاسی وجود داشته باشد و به صورت بسیار خلاقانه و خاص ارائه شود ، بسیاری از بیننده ها که به طور کلی با سبک فاین ارت و سورئال آشنایی ندارند در تفاوت این دو هنر اشتباه های جامعی دارند
که میتوان کلی ترین تعریف رو برای جدا کردن این دو هنر این تعریف دانست؛ فاین ارت در واقعیت زندگی ما انسان ها وجود دارد و دیده میشود به صورت بسیار ظریف و خاص … ولی هیچ کدام از ما شاید جرائت انجام دادن اون کار رو نداریم و یا شاید انجام اون کار ممکن نیست ولی غیر ممکن هم نیست.

ولی در سورئال ما با چیزی غیر واقعیت روبرو هستیم گاوی به اندازه ٢٠ متر در زندگی هیچ یک از ما دیده نشده ، جز افسانه هاست و روزنه ای به واقعیت ندارد.
در کل بحث میان وجود داشتن و نداشتن هست که من به صورت خیلی جامع تعریف خود از جدا سازی این دو هنر براتون بازگو کردم که امیدوارم مورد رضایت شما قرار بگیرید.
در مورد تکنیک این آثار هم گفتنش خارج از بحث نیست که باید بدون عیب باشند. و همه جزئیات اثر نشان از کنترل هنرمند بر آن را داشته باشد. تعریف عیب در اینجا می‌تواند مبهم باشد. اما شاید این تعریف قضیه را روشن کند که عیب، چیزی است که خارج از قصد هنرمند و بدون کنترل او و بدون قصد خاص او در اثر رخ داده باشد.به این معنی که در این نوع عکاسی هنرمند باید بر تمام مراحل کار از ابتدا تا انتها مسلط باشد و بتواند آنها را کنترل کند تا به هدف خود برسد.
جز هنر های مفهومی هم قرار میگیرد (کانسپچوال ارت )
‎شایان توجه است که هر اثر هنری باید دارای مفهوم باشد. مفهومی که معنایی را فرای ظاهر و صورت اثر ارائه می نماید. القای معنا در هنر مفهومی ممکن است شخصی باشد، چه برای هنرمند و چه برای مخاطب و چه در عنوان اثر و چه در ارائه آن. در اینجا بیننده با خود اثر در ارتباط است و نیازی به برقراری ارتباط با خالق اثر نیست

ودر آخر حرفی بسیار با ارزش از هنرمند مارسل دوشان نقاش فرانسوی گریزان از جنگ (۱۹۶۸-۱۸۸۷) یکی از بنیانگذاران و از مطرح ترین و کارآمدترین هنرمندانی بود که با اشیاء حاضر آماده (ready- made) کانسپچوال آرت را به عنوان یکی از گرایش ها و جریانهای هنری پست مدرن، مطرح و تثبیت کرد وی در توصیف این هنر می گوید:

‎واقعیت این است که من تفکرات ضداجتماع داشتم. وقتی یک چرخ دوچرخه را روی یک چهارپایه گذاشتم که چنگک هایش رو به پایین بود، نه هیچ ایده ای حاضر آماده داشتم و نه چیز دیگری. فقط من باب تفریح بود و
‎این نوع تفریحی بود که در ذهن داشتم اصالت فکر و ایده در هنر مفهومی چیزی فرای درک مخاطب نیست او با فهم خود ایده هنرمند را گرفته ، بازسازی کرده ، در ذهن خویش پرورش داده و در ساختن آن مشارکت می کند.

مقاله را به اشتراک بگذارید
سحر تاج ور هستم متولد مهر ٧٣ فوق ديپلم گرافيك دانشجو روانشناسي نزديك به ٢ ساله كه عكاسي ميكنم ، يك ساله كه به صورت تغريبا حرفه اي دارم ادامش ميدما به امروز هيچ استادي نداشتم تمام چيزهايي كه ياد گرفتم كاملا تجربي بوده سبك مورد علاقه هم فاين ارته و بيشتر توي شاخه پرتره كار ميكنم
2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

فتوبست شبکه اجتماعی عکاسان اگر دوست دارید از جدید ترین مطالب ما زودتر از بقیه کلیک کنید عضو خبرنشان فتوبست شوید.
Dismiss
Allow Notifications